Няколко полезни компютърни трика, които всеки трябва да знае

Работа на компютър

В наши дни е все по-трудно да направите нещо, без да се налага да имате поне основни компютърни умения. В почти всяка сфера на обществения живот вече използваме помощта на умните машини. Дали работите в областта на медицината, образованието, услугите или спорта, вие със сигурност се нуждаете от компютърна грамотност.

Дали тя ще се ограничава до това да знаете кои ключови думи да напишете в Гугъл, да работите с Майкрософт Офис или пък нещо по-сложно като смяната на вашите DNS сървъри - всички тези неща са от решаващо значение, за да направите живота си по-лесен, независимо от това каква е основната ви сфера на работа. Точно поради тази причина ви представяме няколко полезни компютърни трика, които всеки трябва да знае.

Каквото и да инсталирате, не натискайте постоянно бутона Next, а четете внимателно. Това е начинът да се отървете от досадните ленти с инструменти, които постоянно се повяват на екрана ви.

Записвайте дори когато смятате, че това не е необходимо. За хората, работещи с офис пакета на Майкрософт Уорд и Ексел, съветът е: записвайте на всеки 5 минути.

Не дръжте компютъра си постоянно включен. Изключвайте го поне веднъж седмично.

Ако работите с Ексел, бутонът F4 повтаря последното ви действие.

Гугъл е ваш приятел. Повечето ИТ проблеми могат да бъдат поне частично решени с него.

компютър

С бутоните CTRL + TAB можете да сменявате различните прозорци, които сте отворили в браузъра си.

Клавишната комбинация CTRL + SHIFT + T отваря последния затворен раздел в Chrome.

С командната CTRL + F можете да търсите определена дума в страницата, която сте отворили. Ще бъдете изненадани колко много хора не знаят това.

Когато инсталирате различни програми (Скайп, Вайбър и т.н.), в настройките откажете да се активират със стартирането на компютъра. Ще се изненадате колко по-добре ще работи той след това.

Никога не се доверявайте на линкове в имейли, изпратени ви от непознати (дори и от познати). Никога!

Когато четете статия в Интернет, натиснете интервала и страницата ще се премести с една дължина надолу. Комбинацията интервал + SHIFT връща страницата с една дължина нагоре.

Ако поискате компютърна помощ и някой ви накара да натиснете ALT + F4 - не го правете. Този човек не ви мисли доброто.

Съвет за по-възрастните – вече не е нужно да пишете WWW.

Когато искате да слушате една песен в Ютуб отново и отново, не е нужно постоянно да я пускате отначало. Кликнете върху прозореца с десен бутон на мишката и натиснете Повтаряне или Loop.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати