Доказано! Пълните мъже намират по-трудно работа

дебели мъже

Тренираните мъже стават сприхави спрямо дебелите мъже, когато са гладни, установи проучване. Медицинско изследване би могло да хвърли малко повече светлина върху това защо мъжете с наднормено тегло е по-малко вероятно да бъдат наети на работа, по-често са безработни и често им се плаща по-малко, отколкото на слабите им връстници.

Според учени от Германския университет в Любек слабите мъже предпочитат мъже, които спортуват и имат същата физика като тях самите. И когато нивата на кръвната им захар паднат, тази тенденция се увеличава. От друга страна, дебелите мъже са склони да третират всичките си връстници еднакво независимо от нивата на кръвната захар.

Д-р Ахим Петерс е водещият автор на доклада, публикуван в Международния журнал по затлъстяване. Ученият казва, че проучването е малко, но въпреки това тази тенденция трябва да бъде взета предвид, когато се разглежда работната среда.

В изследването са участвали 20 слаби мъже и 20 мъже с наднормено тегло. Те са изиграли набор от икономически игри, които преди това са били широко използвани, за да се получат данни за факторите, които влияят върху икономическите решения на хората. В трите игри участниците са наясно с външния вид на опонентите си и нивата на кръвната им захар са нормални или необичайно ниски.

Бизнес

Ултимативната игра анализира справедливостта. В нея от единия играч се иска да раздели фиксирана сума пари с друг играч, който има възможността да приеме офертата или да я отхвърли. В играта на доверие сътрудничеството и вярата в другия могат да доведат до увеличаване на паричния резултат на играча, но с риск от загуба на инвестиция. В рисковата игра участниците трябва да избират между безопасни и рисковани перспективи.

Дори когато нивата на кръвната им захар са нормални, стройните участници в ултимативната игра показват тенденцията да правят по-малко честни предложения от по-дебелите. В играта на доверие слабите мъже, които са имали ниски нива на кръвната захар, са оказали по-голямо доверие на другите спортуващи мъже, които имат подобна физика на тяхната.

Изиграването на тези игри показва как вземането на икономически решения се влияе от телесното тегло на участниците в тях. То също така подчертава, че подобни изказвания са по-несправедливи и егоистични, когато слабите мъже, които вземат решения, имат ниски нива на кръвна захар и съответно съкратени енергийни доставки за мозъка.

Работа

Питърс казва, че концентрациите на кръвната захар трябва да се имат предвид при анализа на вземането на икономически решения. Когато отнесем тези резултати към работната среда, пристрастията към теглото при вземането на икономически решения могат да бъдат от значение за различията в заетостта.

Възможно е мениджърът по персонала, който е слаб и спортува, да продпочете стройния кандидат за работа и да му предложи по-висока заплата. Но пълният мениджър по персонала няма да прави разлика по отношение на формата на тялото нито при наемането на кандидати, нито при заплащането.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати