Пет типа хора според профилната им снимка във Фейсбук

Социална мрежа

Технологиите заемат голяма част от ежедневието ни днес и вече да смениш профилната си снимка във Фейсбук отнема време за редакция и предварителен подбор от различни фотографии, между които да изберем най-добрата.

Съзнателният ни избор относно снимките, които качваме във Фейсбук, може да разкрие основни качества и недостатъци на характера ни. Експерти от университета Пенсилвания са изучавали и подредили 5-те основни типа в социалните мрежи според профилните им снимки.

Изследването е наречено Анализиране на човешката личност според избора на профилна снимка в социалните медии и според него всеки с профил във Фейсбук спада към един от типовете.

Екстроверти

Селфи

Този тип потребители се отличават със социалната ангажираност и прекалено ярки снимки. Те държат да привлекат вниманието на приятелите си във Фейсбук и затова засилват цветовете на изображението.

На снимките те се усмихват широко, весели са или се забавляват в компания. Екстровертите имат силен афинитет към селфитата и за тях количеството снимки, които пускат, е по-важно от качеството им.

Екстроверите са хора, които са отворени към света и имат голямо желание да опитат от всичко. Комуникацията и срещите им доставят голямо удоволствие, заради което имат много приятели.

Невротици

Фотограф

Пълната противоположност на екстровертите в социалните мрежи са невротиците. На техните профилни снимки често присъстват домашни любимци или книги, за да не приличат цялото внимание върху себе си.

Освен това те тушират цветовете на снимките си, а най-любими са им черно-белите фотографии. За тях е характерно и да закриват очите си чрез някакъв предмет на профилната снимка.

При поведението на невротиците се забелязва доминиране на негативните емоции. Те трудно се контролират и изпитват чести пристъпи на тревожност без видима причина.

Открити

Четене

Снимките на Откритите потребители са най-изпипани от фотографска гледна точка. Те залагат на нежни и меки ефекти, а на изображението изглеждат угрижени, замислени или са заети с любимото си хоби.

Откритите във Фейсбук не са конформисти по природа и дори напротив – на всяка цена се стараят да се различават от масовото поведение в една група. Те са интелектуалци и целта им е да трупат житейски опит и знания.

Конформисти

Парти

Това са потребителите във Фейсбук, които мечтаят за много харесвания и коментари под профилната им снимка. Конформисти са типът, който иска да се хареса на мнозинството и посвещава голяма част от времето си на представянето си в социалните мрежи.

На техните снимки често присъстват и други хора, а от изображенията те изглеждат весели и позитивни. За разлика от снимките на екстроветите обаче при снимките на конформистите им повече идеи от това просто да застанат пред обектива.

Съвестни

Успех

В профилните снимки на Съвестните се вижда подреденост и дисциплина. Профилните им снимки приличат много на портретните снимки за лични документи, но с по-ярки цветове.

Представителите на този тип се стремят да правят това, което се очаква от тях. Без проблеми се вписват в шаблоните, а изпълнителността им ги прави най-търсените служители.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати