Кои са най-високо платените професии, в които няма стрес?

Професии

Мислите, че няма такова нещо като високо платена работа с ниско ниво на стрес. Помислете отново. Според Американския национален регистър на професиите това изобщо не е вярно. Статистиката сочи, че има професии, където заплащането е повече от щедро, като в същото време стресът е почти нулев. Напрежението на работното място се измерва с международния индекс O*NET, който оценява нивото на стрес по скалата от 1 до 100.

В тази система за измерване на стреса колкото е по-голямо числото, толкова по-малък е стресът на работа. Ето и професиите, където напрежението е най-малко, а заплатите са най-високи.

Аудиолог - ниво на стрес: 70, средна годишна заплата: $77 420.

Работещите тази професия оценяват степените на слухови разстройства при пациентите. За да работите като такива, трябва да имате докторска степен и лиценз.

Арт директор – ниво на стреса: 69, средна годишна заплата: $101 990

Този вид мениджъри са отговорни за визуалния стил и разположението на изображенията в списания, вестници, продукти, както и филмови и телевизионни продукции. За да работите като такъв зад Океана, се изисква бакалавърска степен или предишен трудов опит.

Технически писатели – ниво на стрес: 69, средна годишна заплата: $73 350

Тези творци пишат технически материали като ръководства за оборудване, допълнения или инструкции за експлоатация и поддръжка. Обикновено се изисква бакалавърска степен, за да се работи тази професия, както и допир с техническите науки като например компютърни науки, уеб дизайн, или инженерство.

Компютърен хардуер инженер – ниво на стрес: 67, средна годишна заплата: $114 970

Стрес

Работещите тази високо квалифицирана професия се занимават с проучване, проектиране, разработка и тестване на специализирани компютърни програми и оборудване, свързани с компютри за търговски, индустриални, военни или научни цели. За целта се изисква бакалавърска степен от акредитирана програма.

Статистик – ниво на стрес: 64, средна годишна заплата: $110 560

Статистиците се занимават с анализ на финансовите разходи, свързани с риска и несигурността на пазара. За да работите това, са ви нужни бакалавърска степен и серия от изпити, за да бъдете сертифицирани.

Учител по право – ниво на стрес: 63, средна годишна заплата: $126 230

Това са хората, които преподават право на студените. В САЩ, за да се работи тази професия, се изискват бакалавърска степен и 3 години стаж в адвокатска кантора.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати