Най-продуктивни са ранобудните

Ранно събуждане

Ранното ставане води до по-добри резултати в работата и подобрява живота. Това се твърди отдавна, а доказателствата в негова полза продължават да потвърждават максимата.

Повечето хора, които стават в 4 часа сутринта, го правят по задължение. Това са най-вече фермери, стюардеси, пощенски служители. Има обаче и такива, които го правят по собствено желание и са го превърнали в начин на живот. Ранното ставане, от своя страна, им се отблагодарява подобаващо.

Пример за ползите от ранното ставане споделя 33-годишният Ръс Пери от Скотсдейл, щата Аризона, основател на компанията за графичен дизайн Design Pickle. Той е категоричен, че най-продуктивната част от деня му е периодът между 4 и 6 сутринта. Тя е най-организираната и най-добре планирана.

Успех

Пери и жена му имат три деца. За отглеждането им всяко едно от тях се изисквало ранно ставане и преорганизиране на целия график. След като се ражда третата му дъщеря през 2015-та, Ръс премества алармата на часовника си за 4 сутринта и решава повече да не я променя.

Първото нещо, което Пери прави, е да се моли. Той благодари на Бог за всичко, дори за най-баналние неща. След като отговори на имейлите и погледне финансовите дела, той отскача до спортната зала. Когато се върне, вече е 6:30 часа и е време за кафе. Тогава къщата започва да се събужда и уединението на Ръс приключва. За разлика от останалите хора обаче, той вече е свършил огромна и много важна част от задачите си за предстоящия ден. Така без никакви проблеми успява са се справи с ежедневния хаос.

Събуждане

Ръс заспива най-късно в 22 часа. Той ляга с маска за очи и тапи за уши и се отдава на почивка преди поредното ранно ставане. Интересното е, че съпругата му е нощна птица и режимите им са коренно различни. Това обаче изобщо не пречи на връзката и брака им. Самият Ръс споделя, че не намира смисъл в това да седи до късно, да гледа телевизия или да виси в интернет, когато може просто да поспи и да стане по-рано.

Случаят не е единичен. Почти всички успешни ръководители на световни фирми са споделяли, че стават рано и успяват да вземат максимума от деня пред тях. Така например Тим Кук, изпълнителният директор на Apple, става в 3:45 часа всяка сутрин. Пръв в офиса, той си тръгва и последен.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари