Категорично: Мъжете с брада са по-предпочитани за сериозна връзка

Мъж с брада

Мачовците с избуели бради са по-подходящи за сериозно партньорство. Това сочи ново изследване, с което са взели участие над 8500 представителки на нежния пол.

За целите на експеримента участничките трябвало да разгледат няколко фотоса. На тях присъствали мъже с буйно окосмяване по лицето, както и такива, които са гладко избръснати.

От тях дамите трябвало да посочат тези, които са най-подходящи за сериозни романтични отношения и те моментално се спрели на господата с дълга брада.

По този критерий брадатите мачовци превъзхождат гладко избръснатите си събратя, на които представителките на нежния пол се спират по-често, когато търсят неангажиращ флирт, смятат учените.

Според авторите на проучването мъжете с дълга брада вдъхват по-голяма сигурност на жените, тъй като дамите смятат, че мъж, който има търпението да поддържа брада, е по-сериозен и грижовен. Освен това на подсъзнателно ниво буйното окосмяване кара дамите да смятат, че господинът срещу тях е по-зрял и улегнал.

Мъжете с брада

По-стари изследвания разкриват и други причини, поради които представителките на нежния пол избират да са с брадясали мъже. Проучванията показват, че жените намират тези мачовци за по-мъжествени и силни.

Някои от дамите дори предполагат, че те са носители на по-силен сексуален заряд. Освен това мъжете с брада изглеждат по-агресивни и силни, а нека не забравяме, че все пак всяка представителка на нежния пол иска да се чувства закриляна от човека до себе си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати