Умни съвети за перфектен излет

къмпингуване

За много хора, особено за тези от големите градове, къмпингът е един от най-страхотните начини да се насладят на почивката – само вие, приятелите ви и природата, далеч от тълпите, ежедневния стрес и работните задължения. Но колкото и хубаво да звучи, излетът лесно може да се превърне в кошмар. За да избегнете това, ви представяме няколко полезни съвета за излет и къмпингуване.

Комарите са едно от малкото неща, които със сигурност ще развалят преживяването по време на къмпинг. За да се отървете от тях, опушете мястото като изгорите градински чай, който е естествен репелент против комари.

Говорейки за растения, важно е да се научите да разпознавате отровните такива. Отровният бръшлян, например, може да причини сърбеж, дразнене, а понякога дори и болезнени обриви.

На тези от вас, които не могат да си представят къмпингуването без дневната си доза хигиена, препоръчваме да си направят сапунче за еднократна употреба. Вземете калъпа сапун и с белачка за зеленчуци си отрежете парче. Така ще имате достатъчно, за да се измиете, но без да рискувате да загубите целия калъп.

Но сапунът може да се използва за повече цели, а не просто за измиване. В калъпчето сапун можете да скриете ценностите си и така да ги предпазите от крадци. Освен ако и крадците не четат този списък.

Приготвянето на храна е част от всеки излет и алуминиевото фолио е нещо, без което къмпингуващите не могат да минат. За да стане месото хубаво, меко и сочно, го увийте във фолио и го поставете в огъня. Така после ще можете да си приготвите сочни пържоли на скара. Или пък картофи на жар. Въобще ще имате вкусна храна за пикник.

къмпинг

Направете си еднократни пакети за неща като паста за зъби, шампоан, крем за лице и подобни. Отрежете около 5-сантиметрово парче от пластмасова сламка, напълнете с паста или крем и запечатайте крайчето със запалка.

Ако не можете да живеете без музика, вземете керамична чаша и поставете в нея телефона си. Тя работи като естествен звуков усилвател, така че не е нужно да носите колонки за мобилния.

Замразете пластмасови бутилки с вода и ги сложете в хладилната чанта или портативния охладител. Те ще запазят храната студена, а след разтопяването им ще имате питейна вода.

Ако лагерувате в студено време, едно от нещата, които със сигурност ще оцените, особено сутрин, са топлите дрехи. Затова сложете дрехите за следващия ден в спалния си чувал, когато си легнете. Това е много важен съвет за къмпингуване.

Ако нямате достатъчно подпалки, но искате огън, вероятно знаете, че можете да запалите сух материал с помощта на лупа и слънцето. Но това може да се направи и с очила или друг предмет от извито стъкло.

Не подценявайте умението да правите възли. Има десетки видове със специфични функции, а научаването поне на основните ще направи лагеруването много по-лесно.

Носете си фризби! То служи не само за игри и забавления, но може да се използва и като чиния, ъска за рязане, лопата или дори като съд за вода.

Вече знаете как да се подготвите за излет и къмпингуване. Приятен престой!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати