Нов вид алкохол ще ни накара да забравим за махмурлука

Алкохол

Учени създадоха нов вид синтетичен спирт, който позволява на любителите на чашката да се наслаждават на социалните ефекти на алкохола, но в същото време да пропуснат сутрешната доза махмурлук. Напитката, известна като алкосинт, има за цел според създателя ѝ професор Дейвид Нът да имитира положителните ефекти на алкохола, но не предизвиква сухота в устата, гадене и главоболие.

Преподаващият в Импириъл колидж в Лондон химик споделя, че вече има над 90 патентовани алкосинтни напитки. Две от тях дори в момента се тестват, за да бъдат пуснати на пазара. Ученият си е поставил за цел до 2050 година алкохолът да бъде вече само част от историята на човечеството, а всички да консумират алкосинт.

Новото съединение перфектно ще се съчетава в уискито и джина, но разликата в новите версии на тези спиртни напитки е, че докато получавате същото удоволствие от употребата им, вие няма да вредите на черния дроб и сърцето си, споделя още Нът.

До невероятно добре звучащото откритие професорът и неговият екип достигнали, след като изследвали няколко вида вещества, които действат на мозъка по сходен с алкохола начин, но без да му вредят. Така те изобретили алкосинта, който не е токсичен, но има същия ефект като две големи уискита, например. До пробива се е стигнало след големите открития за функционирането и реакциите на мозъка, направени в последните 5 години.

Махмурлук

Създателите на алкосинта вярват, че той може да доведе до революция в общественото здраве, като облекчи бремето на алкохола върху стотици хиляди и подобри състоянието им. Алкохолът е третият най-рисков фактор за развитие на болести в световен мащаб след пушенето и затлъстяването.

Всеки иска да е здрав, но и да се забавлява. Смятам, че алкосинтът е именно това – здравословно удоволствие, което ще промени света и ще унищожи алкохола до 2050 година, казва още неговият създател проф. Нут.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати