ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Ето кои са най-осведомените професии

Ето кои са най-осведомените професии

Барман

Всеки, който някога е имал работа, вероятно има добра история, която може да разкаже от нея. В някои случаи колко си добър в нещото, което правиш, зависи от това до каква степен можеш да изслушаш клиента си, историята, проблемите и…клюките. Някои го обичат, други – не, но това все пак е част от работа. Ето и кои са най-осведомените професии и хората, които знаят почти всичко за вас и съседите ви (например).

Сервитьори

Сервитьорите почти всеки ден виждат най-доброто и най-лошото от човечеството. Те същевременно постоянно чуват неща (нарочно или без да искат) от личния живот на клиентите си и често са значително по-осведомени за отношенията между хората от самите тях.

Лекари и медицински сестри

Доктор

Лекарите и медицинските сестри буквално трябва да искат от пациентите си тяхната медицинска история, но често получават освен нея и цялата история на пациента. Те също така често чуват някои от най-добрите извинения и лъжи - дали сте си вземали редовно лекарствата, или сте се поставили на предписания ви хранителен режим, например. Знайте, че медицинските работници не искат да ви съдят, а да ви помогнат да оздравеете.

Учителки в детска градина

Учителите в детските градини са отговорни за обучението на децата във важни социални и образователни умения. Децата, от своя страна, все още не са затормозени със забързаното ежедневие и са изключително искрени и дори без подканване казват всичко, което им е направило впечатление – от безобидни неща до най-интимните тайни на семейството си.

Бармани

Това може да изглежда малко като клише, но барманите са изключително запознати с личната информация на клиентите си. Хората пият по много причини, но много често поради емоционални проблеми. Смесването на силните емоции с алкохола кара хората да говорят и то много.

Фризьор

Фризьори и маникюристи

Салоните за красота неслучайно са си спечелили репутацията на места за клюкарстване. Фризьорите и маникюристите понякога без да искат научават тонове информация за това кой с кого спи, кой как се е облякъл или какво е направил, но в по-голямата част от случаите те сами търсят тези сведения. Наред с това да правят хората красиви, фризьорите и маникюристите изпълняват функциите на социални терапевти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати