Мъже с брада: Защо са толкова секси?

Мъже с брада: Защо са толкова секси?

Ако попитате приятелките си дали харесват мъже с брада или предпочитат гладко избръснатите мъже, вероятно ще получите най-разнообразни отговори.

За някои жени е неприятно да се целуват с мъже с брада, а на други именно целувките с брадати мъже им допадат най-много. Някои жени считат, че мъжете с брада са по-мъжествени или по-атрактивни, а други точно обратното - считат брадата за проява на лош вкус или дори показване на не добри хигиенни навици.

Правени са безброй проучвания сред жените дали считат мъжете с брада за привлекателни. И резултатите от тези проучвания винаги са били различни. Но това, което вероятно не знаете е, че при най-скорошните проведени анкети сред представителките на нежния пол, се оказва, че мъжете с брада определено са на мода.

В случая не става въпрос за мъже, които са с брада "до коленете", а за онези мъже, които редовно оформят брадата си и я поддържат гъста. Именно този вид брада е на мода и то за предпочитане ако е на около 10 дни. До този извод са стигнали учените от университет в Нов Южен Уелс, които за пореден път са искали да установят дали брадатите мъже днес са модерни или на почит са онези, които са гладко избръснати.

Мъже с брада: Защо са толкова секси?

Проучването е проведено сред повече от 350 представителки на нежния пол, а още по-интересно е, че е взето мнението и на мъже. Всички участници в анкетата били на едно мнение- най-привлекателни са мъжете със сравнително гъста, не много дълга и добре поддържана брада.

Причините брадясалите мъже да са предпочитани се оказали различни. Някои от анкетираните считали, че брадата излъчва респект или артистичност, а други просто я свързвали с желанието, което предизвиква у жените нейния допир. Част от участниците дори посочили, че мъжете с брада не излъчват толкова агресивност и имат по-галантен вид. Но както и да е.

Макар и с различия във възгледите относно коя е причината брадатите мъже да са по-модерни и по-сексапилни, е факт, че те отново са на мода. И в това няма нищо толкова странно само като се замислите колко от секссимволите в Холивуд често се показват в обществото с изключително добре оформени бради. Типичен пример за това са Бен Афлек, Джони Деп, Джордж Клуни и др.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати