Най-шантавите професии, за които не сте и чували

Най-шантавите професии, за които не сте и чували

С всяка изминала година пазарът на труда става все по-разнообразен и съвременните работни позиции вече доста се различават от тези в миналото. И докато някои от тях не предизвикват удивление у никого, има и такива, които са меко казани шокиращи.

Сред тях например са професионалните опаковачи на раници за детски лагери. Тази длъжност е известна в Ню Йорк, където родителите явно имат нужда от помощта на специалист, за да подготвят наследниците си за лятна ваканция.

Не по-малко учудваща е професията на опитвачите на кучешка храна, които на година вземат по двадесет бона. Но ако ви писне от тази длъжност, можете да се изявите и като чакащ на опашка. При нея ще получавате пари, за да се редите на опашка вместо някой друг, докато той се занимава с належащи задължения или просто не му се чака.

Ако тази длъжност ви се вижда твърде изморителна и отегчаваща, можете да се преквалифицирате в специалист по острене на моливи. Точно така е направил Дейвид Рийс, от който можете да вземете моливите си съвършено подострени.

Най-шантавите професии, за които не сте и чували

Друга странна професия е тази на д-р Томас Йъруен, който е посветил значителна част от живота си на наблюдаването на съхнеща боя. Неговата мисия е да регистрира за колко време изсъхват различните багрила.

Далеч по-вълнуващи обаче са професиите като професионален стопаджия, както и раздавач на прегръдки. Първата длъжност се е зародила в столицата на Индонезия, където се образуват много тежки задръствания. За да ги предотвратят, властите наредили през някои участъци да преминават само коли, в които се возят най-малко трима души.

Тъй като някои хора нямат време да се уговарят с други свои познати, с които да си споделят пътуването, дават пари на стопаджии, които да преминат с тях през проблемната зона и след това ги оставят.

Гушкането за пари е професия, от която се възползва Джаки Самуел. Тя обсипва с прегръдки самотни и тъжни хора, като на час печели по 60 долара.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари