Малки трикове за водене на успешен разговор с непознати

Малки трикове за водене на успешен разговор с непознати

Воденето на разговор с непознати за някои не представлява никаква трудност, но за други си е почти мисия невъзможна. Вижте няколко съвета, които ще ви направят по-уверени при общуването с околните и ще ви помогнат да завържете успешни познанства.

Гледайте хората в очите

Когато за пръв път, говорите с непознат, старайте се да го гледате в очите. Разбира се, това не означава, че трябва да се втренчвате в него и да го карате да се чувства неудобно. Но е важно да насочвате погледа си към своя събеседник поне от време на време.

Усмихвайте се

Бъдете ведри и любезни, докато говорите с новите си познати. Усмихвайте се, но се старайте да изглеждате искрени. Все пак престорените усмивки и смях лесно могат да бъдат разкрити и това няма да е във ваша полза.

Покажете интерес към живота на събеседниците си

Няма нищо лошо в това да демонстрирате любопитство към работата и останалите занимания на хората, които си общувате. Това ще покаже, че не сте безразлични към тях и със сигурност ще ги поласкае. И все пак подбирайте внимателно въпросите, които ще им зададете. Те не бива да са прекалено лични и деликатни.

Малки трикове за водене на успешен разговор с непознати

Не бъдете цинични

За да направите добро първо впечатление на някого, е важно да се говорите възпитано. Това, естествено, не означава, че трябва да използвате телеграфен стил на изразяване. Но определено е важно изразите ви да не са цинични. В българския език има достатъчно разговорни фрази, с които да изразите своята духовитост и без да правите впечатление на цинична личност.

Не крийте ръцете си

Старайте се да не държите ръцете си по джобовете си, докато говорите. Избягвайте също така да ги скръствате пред себе си или зад гърба си. Пробвайте също така да не си играете с предмети, защото това би издало вашата несигурност и нервност. Опитайте се да ги държите спокойно пред очите на своя събеседник.

Не навлизайте в личното пространство на околните

Когато разговаряте за пръв път с някого, не се приближавайте твърде много до него, защото това би го накарало да се почувства неудобно. Избягвайте също така да го пипате, дърпате, потупвате. Старайте се да не пипате и вещите му.

Правете комплименти

Ако някаква принадлежност на човека до вас ви направи приятно впечатление, не се стеснявайте да покажете това. Всеки обича комплиментите и определено от ласкателството ще му стане приятно. Но все пак правете искрени комплименти и казвайте само това, което наистина мислите. Ако се опитате да направите комплимент на някого просто, за да му стане приятно, има опасност да кажете нещо не на място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати