Живеете ли пълноценно? Отговорете на тези 5 въпроса, за да разберете

Щастие

Някога питали ли сте се какво би направило живота ви пълноценен, какво би ви накарало да се чувствате напълно удовлетворени? Може би да имате любящ партньор, да пътувате по света или да сте успешен в кариерата си? Според експерта и треньор по начин на живот Сара Джоунс отговорът е много по-скромен от всичко това, съобщава Индипендънт.

Споделяйки своите жизнеутвърждаващи принципи, Сара Джоунс дава на жените необходимото, за да спечелят най-трудната игра – тази на живота. Ако можете да отговорите на тези пет златни въпроса, то животът ви би трябвало да е пълен.

1. Каква е страстта ви?

Разбирането на това какво е важно за вас е от ключово значение, за да имате целеустремен живот. Опознайте себе си, какви са страстите и стремежите ви, какво ви вълнува. Само след като разберете какво обичате, ще можете да го използвате, за да вършите добро и да сте добре.

2. Щастливи ли сте?

За да се постигне истинско щастие, трябва да се чувствате така, сякаш всичко е точно както трябва да бъде. За да бъдете щастливи, е важно не само постигането на собствените цели, но и да помагате на другите да постигат амбициите си и да развиват потенциала си.

3. Колко често се усмихвате?

усмивка

Познаването на усещането да се събудиш с усмивка на лицето е ключовата съставка за добре изживян живот. Уверете се, че се усмихвате всеки ден. Помогнете си да постигнете това като си мислите за хората и нещата, които обичате и ви правят щастливи. Усмивката е заразна и когато се усмихнете на някой друг – приятел или непознат, това ще промени не само вашето настроение, но и неговото. Усмихнете си и усетете разликата още сега.

4. Песимист ли сте?

Не бъдете песимист и не мислете, че чашата е наполовина празна, а се водете от кредото на оптимиста, че е наполовина пълна. От жизненоважно значение за щастлив живот е нагласата, че можете да се справите. Всеки ден полагайте усилия и се опитвайте да правите нещата по най-добрия начин. Да бъдете позитивни ще ви накара да се чувствате по-добре, ще ви направи по-приятна компания за околните и ще подобри здравето ви. Високото самочувствие и доброто настроение ви правят по-малко податливи на болести в сравнение с хората, които се фокусират върху негативните емоции.

5. Плачете ли редовно?

За много хора плачът е символ на слабост, но в действителност е точно обратното. Сълзите са чудесен начин да излеете отрицателните емоции и да се справите с чувствата си. Важно е да се отървете от емоционалния багаж, за да можете да продължите напред и да се чувствате по-спокойни.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати