Еликсирът за вечна младост е факт! Търсят се доброволци да го тестват

Младост

Американски учени откриха еликсира на вечната младост. За жалост, той в момента работи само върху мишки, но специалистите са убедени, че в съвсем скоро време ще могат да го модифицират по начин, който да сработи и върху хора.

Експертите открили специфично съединение в екстракт от авокадо, броколи и краставици, което има забележителни антистареещи ефекти върху лабораторните им гризачи. Вече дори са започнати клинични проучвания върху малка група от хора, като доброволците, позволили да се експериментират върху тях, били толкова много, че работата по разработване на еликсира трябвало да спре за кратко, докато се направи подбор.

Мишки

Съединението наречено НМН е давано чрез водата на възрастни лабораторни мишки. В резултат от това тяхната физическа активност забележително се повишила. Наред с това те се сдобили с по-висока плътност на костите, по-добра имунна система и мускулната им маса се повишила. Учените дори отчели, че зрението им е по-добро и черният им дроб работи на пълни обороти. Не на последно място, мишките се отървали от излишните килограми.

Работата по проекта започнала с подробно изследване на свойствата на протеина NAD, който участва в производството на енергия в организма. В процеса на работа учените установили, че с напредването на възрастта организмът на гризачите произвежда по-малко NAD. Точно това, обясняват учените, е същината на процеса стареене.

Кожа

Те започнали да търсят начин, по който да стимулират процеса на производството му на по-зрели години. Експериментът започнал с включването в мишето меню на съединението НМН, съдържащо се в броколи, олющени соеви ядки и питейна вода. Целта била да се види дали това ще стимулира производството на протеина NAD.

Резултатите бяха повече от забележителни. Категорично доказахме, че НМН не само забавя процеса на стареене, но и буквално подмладява мишките, казва водещият изследовател от научния екип – проф. Шин-Ичиро Имаи от Вашингтонския университет.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати