Ezine.bg»Статии»Любопитно»Иновации»Изобретиха шоколад, който облекчава менструалните болки

Изобретиха шоколад, който облекчава менструалните болки

Фрауенмонд

Собствениците на известна швейцарска шоколадова фабрика твърдят, че са създали специален шоколад, който може значително да облекчи болките, характерни за месечния цикъл.

Десертът е кръстен Фрауенмонд /виж галерията/, което в превод означава като Женска луна. Шоколадът е направен с голяма доза любов, казва собственикът на фабриката Марк Видмер, който преди това е работил като сладкар в редица топ хотели на френската Ривиера.

Видмер твърди, че сред съставките на шоколада са вложени и 17 швейцарски билки, които са ендемични, растат само в Швейцарските Алпи и от векове се използват от местните жени за облекчаване на менструални болки.

Ползите за здравето възникват от взаимодействието на съставките в билките и молекулите на шоколада, като в резултат те водят до значителен успокояващ ефект върху цялото тяло.

Искаме да направим дните, в които протича месечният цикъл на жените, много по-спокойни и не толкова неприятно изживяване. Точно и затова се заехме да създадем Фрауенмонд, казва Видмер. Разбира се, мъжете също могат да ядат шоколада. Самият аз вече го опитах, добавя още той.

Още по-хубава новина е, че от новия вид шоколад не се пълнее. Създателят му твърди, че поради уникалната комбинация на висок процент сурово какао, растителни мазнини като рапично олио, които топят мазнините, и ниско съдържание на захари, вредните ефекти, характерни за останалите шоколади, са избегнати.

Билките в състава на шоколада, освен че са намаляващи болките, от една страна, от друга - имат голяма роля за подсилване на организма и респективно имунната система, казва още Видмер.

Друга добра новина за любителите на шоколада са и резултатите от ново проучване на Университета в Северна Каролина, в които се твърди, че и обичаният от повечето хора млечен шоколад има същите полезни свойства като черния.

Според учените добавянето на фенолни съединения от фъстъчени кожички в млечния шоколад дава на този десерт същите антиоксидантни свойства, които има и тъмният шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати