Ето как технологията променя живота ни към по-лошо

1 от 5 Снимки

1. Ехо ефекта на медиите


Човек би си помислил, че новите социални медии ще бъдат ефективно средство за преодоляване на разделението между хората, ще им помогнат те да са по-информирани за ставащото около тях, като по този начин ще бъдат по-знаещи и по-трудно лъгани. Уви, вече всички знаем, че това не е така. Днес при наличието на много медии във виртуалното пространство се появява ехо ефект. Една информация, дори и неточно или откровено лъжлива и манипулативна, спусната ли е веднъж, започва да циркулира. Повторена многократно тя вече се приема като истина и по този начин хората могат лесно да бъдат манипулирани.

С всеки изминал ден светът все повече и повече се дигитализира. Технологиите днес са неразделна част от живота ни, а човечеството вече е почти напълно зависимо от тях. Дори и в ежедневието ни лесни дейности вече са напълно неизпълними без подкрепата на някоя умна машина.

Социалните мрежи определят мнението ни, телефоните – действията ни, а роботите – бъдещето ни.

Разбира се, всички знаем колко многобройни са ползите от съвременните технологии, но трябва да се признае, че те имат множество негативни ефекти върху обществото ни. Това важи с пълна сила за техниката, която ползваме в ежедневието си. Как технологията променя живота ни към по-лошо, може да разберете от галерията горе.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати