ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Кажи Благодаря от сърце: Отбелязваме деня на най-красивата дума

Кажи Благодаря от сърце: Отбелязваме деня на най-красивата дума

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k463
Кажи Благодаря от сърце: Отбелязваме деня на най-красивата дума

Днес отбелязваме Международния ден на думата Благодаря. 11-ти януари в много страни е известен като International Thank You Day.

На този ден е позволено, а даже и задължително, да благодарим на всички - семейството, приятели, колеги, както и на всеки, който ни е накарал да се усмихнем.

Думата Благодаря е необикновена. Толкова проста в своята същност, тя носи най-важното послание. Най-учтивата дата в годината се опитва да запази добрия тон и маниерите, които мнозина все по-често оставят на заден план. Въпреки че денят най-вероятно е измислен от някой западен производител на картички, той се превръща в нещо много по-значимо.

Думите на благодарност се определят от психолозите като словесни ласки. Те могат да стоплят и успокоят душата на човек. Има обаче едно условие – те трябва да се изричат от сърце.

Когато кажем Благодаря на човека срещу нас, когато е направил нещо, го караме да се почувства значим. Той получава необикновено чувство за удовлетворение. Всеки заслужил трябва да бъде награден с тази вълшебна думичка и не само днес, а всеки ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати