Откриха връзка между техно музиката и успешните инвитро процедури

Ембрион

Неочаквана връзка между инвитро процедурите и техно музиката откриха руски учени. Според нови изследвания пулсациите, които се отделят при този специфичен музикален стил, помагат на ембрионите да растат по-бързо.

Според експертите от инвитро клиниката Алтраю-Вита в Москва техното може да е липсващата и така търсена съставка за 100% успешни процедури за изкуствено оплождане.

До откритието е стигнато след експеримент, проведен в московската клиника. В залата за съхранение на биологичен материал учените поставили тонколони, като от тях 24 часа в денонощието в продължение на една седмица се леела техно музика.

След това било установено, че изложените на музикалната терапия яйцеклетки по-лесно биват оплождани, а жизнеността на ембрионите се увеличава с една пета.

Това не са първите опити с музика, които правят в руската клиника. Преди техното учените изследвали ефектите на класическата, метъл и поп музиката върху ембрионите. Оказало се обаче, че електронните басови звуци имат много по-голямо влияние.

Бременност

Изследователите пускали музикални компилации от рода на А стейт оф транс на Армин ван Бюрен заради последователността на бийтовете. От другите музикални изпълнения ускоряване на растежа на ембрионите е забелязано при тези на Мадона, Металика, Бах и Моцарт.

Според анализи вълните, които създава рейв музиката, наподобяват въртящите движения на ембрионите в утробата след естествено зачеване. Вибрациите помагат да се симулират ефектите върху ембрионите от вътрешната среда на утробата. Това става чрез разбъркване на течността, в която ембрионът се потапя, и разреждане на потенциално вредните химикали в изкуствената среда.

Вибрациите също така увеличават експозицията на важни хранителни вещества, които допълнително забързват растежа на ембрионите. От руската клиника в момента обмислят да въведат постоянна музикална терапия за съхраняваните в помещенията ѝ ембриони, за да могат допълнително да увеличат успеха на инвитро процедурите, които извършват.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати