Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Вижте порасналите герои от Таралежите се раждат без бодли

Вижте порасналите герои от Таралежите се раждат без бодли

MarianeMariane
Джедай
143277286
6 от 6 Снимки

Андрей Слабаков


Синът на големия български актьор Георги Слабаков - Петър Слабаков, също участва във филма Таралежите се раждат без бодли. Талантът на малкия Андрей проличава ясно в лентата, където изпълнява ролята на малкия Кънчо. Очаквано той прави успешна кариера в киното, където се изявява не само като актьор, но и като изключително талантлив режисьор и сценарист. Колоритен, предизвикателен и умело саркастичен, Слабаков печели награди за работата си с филма Влак за Морето, който му носи приз от фестивала на късометражното кино в Париж. Андрей Слабаков има също награда за режисура от Международния кинофестивал в Лион и др.

Няколко поколения са израснали с култовата българска комедия Таралежите се раждат без бодли по сценарий на братя Мормареви. Във филма изгряват няколко талантливи деца, които стават любимци на малки и големи.

В ролята на малчуганите, които по невероятно хитър и изобретателен начин се изправят срещу възрастните, предразсъдъците, възпитанието и закостенелите нрави, се превъплъщават Ивайло Джамбазов, Нейко Неев, Петър Пейчев, Андрей Слабаков, Иван Аршинков, Димитър Цонев и Кирил Петров.

Днес, няколко десетилетия след премиерата на лентата, някои от тези вече отдавна пораснали деца не са сред нас, други продължават успешната си кариера в кино средите, а трети са избрали да напуснат страната и да живеят в чужбина. Ето къде са днес някои от звездите на Таралежите се раждат без бодли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати