ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Интересни факти за Холивуд, които не знаете

Интересни факти за Холивуд, които не знаете

1 от 8 Снимки

1. Началото


Първият холивудски филм е заснет през 1910 година от Дейвид Уорк Грифит. Лентата се казвала Старата Калифорния и разказвала за испанска емигрантка, чийто незаконен мъж става губернатор на Калифорния. Мелодрамата е заснета само за два дни;

Не всички ще се съгласят, но голяма част от популярната култура е повлияна (и продължава да се влияе) от Холивуд и неговите филми. Това не е непременно добро, нито непременно лошо, разбира се. В много случаи Холивуд образова по-младото поколение и разказва истории по колоритен кинематографичен начин, обръща внимание на събития, които не бива да забравяме и ни прави по-добри хора.

Въпреки това, че Холивуд има въздействие върху милиони хора по целия свят, филмите му могат да имат и отрицателно влияние върху съвременната мисъл и култура.

Много стереотипи и погрешни схващания за определени групи от населението, страните и културите са били разпространени от холивудски филми до точката, в която хората са склонни да вярват, че те са истина. Също така филми често се използват като политическа пропаганда с ясно желание и цел да се заблудят масите около определени идеи и действия.

Цяла книга може да се напише относно плюсовете и минусите на Меката на киното, но в следващата галерия ви представяме някои интересни факти за Холивуд, които не знаете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати