Най-големите лъжи, които пишем в автобиографиите

1 от 5 Снимки

1. Грешните срокове


Много често хората са склонни да вярват, че ако на една работа са се задържали по-малко от една година, това ще изглежда зле в очите на работодателите. Точно и по тази причина, когато попълват автобиографиите си, търсещите ново работно място пишат, че са заемали дадена позиция по-дълго от реалността;

От край време при кандидатстване за работа се изисква попълването на актуална автобиография или CV, както днес е модерно да се казва. Конкуренцията, от една страна, и все по-големите изисквания на работодателите обаче налагат понякога да включим в описанието на работния си опит малко повече фантазия, отколкото е необходимо.

Истината е, че много хора се изкушават да напишат по някоя и друга неистина в автобиографията си. Целта, разбира се, е да се представят по-опитни и квалифицирани в очите на бъдещите си работодатели. Скорошно изследване дори показа, че в повече от 60% от CV-тата има откровени лъжи.

Понякога обаче хората прекаляват в данните, които пишат. Вижте в следващата галерия най-големите и често абсурдни лъжи, които пишем в автобиографиите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати