Ezine.bg»Статии»Любопитно»Работещо Момиче»Най-големите лъжи, които пишем в автобиографиите

Най-големите лъжи, които пишем в автобиографиите

2 от 5 Снимки

2. Лъжата за отминалите постижения


Една от най-честите неистини в автобиографиите е тази за придобитите умения и големите постижения на старото работно място. Внимавайте и не се престаравайте. Ако напишете такова нещо във вашето CV, работодателите ще очакват да можете да направите тези неща и в бъдеще;

От край време при кандидатстване за работа се изисква попълването на актуална автобиография или CV, както днес е модерно да се казва. Конкуренцията, от една страна, и все по-големите изисквания на работодателите обаче налагат понякога да включим в описанието на работния си опит малко повече фантазия, отколкото е необходимо.

Истината е, че много хора се изкушават да напишат по някоя и друга неистина в автобиографията си. Целта, разбира се, е да се представят по-опитни и квалифицирани в очите на бъдещите си работодатели. Скорошно изследване дори показа, че в повече от 60% от CV-тата има откровени лъжи.

Понякога обаче хората прекаляват в данните, които пишат. Вижте в следващата галерия най-големите и често абсурдни лъжи, които пишем в автобиографиите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати