С това изпитано упражнение ще повдигнете самочуствието си

С това изпитано упражнение ще повдигнете самочуствието си

Едно изпитано упражнение от психолога доктор Дженис Вилхауър ще ви помогне да повдигнете самочувствието си. В 15-годишната му практика този ритуал е дал положителен ефект.

Психологът препоръчва всяка вечер, преди да заспите, да записвате три неща, които сте харесали в себе си през деня. На сутринта прочетете това, което сте записали и само след няколко дни ще имате по-високо самочувствие.

Не е необходимо да записвате някакви големи дела, а и простички примери като Хареса ми, че задържах вратата, за да влезе колегата ми днес, ще ви свърши работа.

Това упражнение за първи път е приложено на хора, страдащи от депресия, което доказва неговия положителен ефект. Веднъж активирали положителната си перспектива, хората лесно могат да прехвърлят вниманието си върху това, което им харесва, а не да се фокусират само върху негативната страна на живота.

Ако прекарвате по-голямата част от времето си, за да се фокусирате върху негативните събития от живота си, мозъкът ви ще си създаде филтър и ще се съсредоточава върху неприятни теми и думи.

С това изпитано упражнение ще повдигнете самочуствието си

Например, ако сте човек с ниско самочувствие и отидете на парти, където 10 човека ви направят комплименти, а само един обиди ризата ви, вашето съзнание ще се насочи само към негативния коментар.

Но с упражнението на доктор Дженис Вилхауър ще се научим да обръщаме внимание и на положителните си страни, увеличавайки ниската си самооценка.

Освен това с редовна практика сами ще знаете най-добрите качества на вашия характер. Ще започнете да обръщате повече внимание на комплиментите, а с времето това ще повиши самочувствието ви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати