Влюбването разбърква мозъка ви. Вижте какво се случва с него

1 от 5 Снимки

1. Липса на правилна преценка


Любовта е сляпа – тази стара поговорка е тоталната истина. Мозъкът на човек се уврежда, когато се влюби, и това го води към привидна слепота. Когато сме влюбени, всички сетива, отговорни за безпокойствието, се изключват. Вентромедиалният префронтален кортекс се деактивира, а това е притеснително, защото именно на него дължим своята критична преценка;

Влюбването е едно от най-странните неща, които могат да се случат на човек. Когато човек е влюбен, той определено се променя. Странните и нелогични промени могат да бъдат обяснени с промени в мозъка.

Но какво точно се случва с мозъка ни, когато се влюбим. Няма човек, който да не е изпитвал онова странно чувство в този момент. Намален апетит, безсъние, липса на концентрации – все симптоми на влюбването.

Тази необичайна лудост е характерна за всеки, в чието сърце се заражда нов пламък. Зад всеки нелогичен симптом се открива обяснение в мозъка и промените, които учените констатират. Оказва се, че любовта си има логично научно обяснение. Какво точно се случва, вижте в галерията по-горе.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати