Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Психологическите трикове, които ви правят успешен и харесван

Психологическите трикове, които ви правят успешен и харесван

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
2 от 5 Снимки

2. Ефектът на Пигмалиона


Вярвате ли силно в нещо, то непременно ще се случи. Това може да звучи като фантастична приказка за по-трезвомислещите хора, но истината е, че психологията е доказа закономерност между личните ни очаквания и бъдещето. Оказва се, че всеки може да си бъде личен пророк, като открито признае какви да надеждите му за бъдещето;

Дори да не си го признава, бъдете убедени, че всеки човек има нужда да бъде харесван от обкръжението си. За малко хора обаче е известно, че могат да постигнат по-големи успехи благодарение на няколко психологически трикове.

Ако вдигнете кулисите на подсъзнанието си и разберете кои неуловими инстинкти ви управляват при взимането на решение, ще вървите много по-уверено напред.

Вярвате или не всяка мисъл или действие е плод на ваше възприятие, но повечето хора го отричат, само защото не го осъзнават. Несъзнаваното обаче заема също толкова голям дял, колкото и съзнаваното.

Представяме ви 5 психологически ефекта, които, ако се научите да управлявате и да използвате във ваша полза, животът ви би бил много по-лесен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати