Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Това е жената с най-дългата коса в света

Това е жената с най-дългата коса в света

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190207

Спомняте ли дългокосата красавицата от приказката на братя грим Рапунцел? Оказва се, че в света има жена, която наистина прилича на нея. Тя притежава учудващо дълга грива, при това сплетена в расти. Нейното име е Аша Мандела, но е известна като дамата с най-дългата коса в света. Причината е, че дредовете ѝ вече са дълги над 18 метра и тежат около двадесет килограма.

Аша живее в САЩ заедно със своя съпруг Емануел Чеге. Вече близо 30 години тя не е скъсявала косата си поради свои лични убеждения. Веднъж тя сънувала, че нейната коса има специална сила и не бива да я подстригва за нищо. Решила да се довери на видението и днес се е превърнала в жена-чудо.

Всяка седмица тя отделя по осем бутилки шампоан, за да измие гривата си. А за сушенето и отнемат понякога повече от шест часа. Въпреки това Аша не съжалява за решението си да отглежда толкова дълга коса. Тя е голяма късметлийка, защото любимият ѝ е стилист и се грижи за нея като за принцеса.

Освен това Аша е успяла да извлече максимални ползи от визията и е създала своя серия шампоани, балсами и всякакви други продукти за растеж на коса. Така че със сигурност има доста причини да не се лишава от дредовете си /виж галерията/.

Косата ми има огромна стойност за мен. Приемам всеки мой кичур като крайник и дори като дете. Ако се случи някой от тях да се скъса или повреди, го изживявам много тежко, споделя Аша.

Необикновената американка е убедена също така, че косата ѝ я лекува и защитава от злини. Тя е на мнение, че именно благодарения на нея е успяла да се възстанови след рак, инсулт и инфаркт.

Лекарите ми казваха да я отрежа. Близките ми също се опитваха всячески да ме убедят да ѝ придам по-нормална дължина. Но как бих могла да го направя! Без нея просто няма да съм същият човек. Обичам косата си и въпреки че заради нея живея по-особен начин на живот и ми се налага често да я нося в ръка, никога не бих я подстригала, отрича ексцентричната растафарианка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати