Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Вижте как най-дебелата жена в света отслабна с 242 килограма

Вижте как най-дебелата жена в света отслабна с 242 килограма

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
Вижте как най-дебелата жена в света отслабна с 242 килограма
Снимка: Mid-Day

Египтянката Иман Ахмад Абдулати години наред носи прозвището най-дебелата жена в света, но сега благодарение на лекарска намеса, строга диета и физиотерапия е отслабнала с 242 килограма.

След направените интервенции 36-годишната египтянка е загубила половината си тегло и ѝ предстои още много работа, за да влезе в здравословните норми.

Иман е постъпила в болница в Мумбай, където ѝ направили операция на корема. Благодарение на нея тя отслабнала с 41 килограма, а останалото излишно тегло е стопила.

Египтянката е пристигнала с товарен самолет, а теглото ѝ е било 500 килограма. Направена ѝ е лапароскопия, след което веднага се подлага на диета.

Отслабването се е наложите, понеже египтянската е имала сериозни проблеми със сърцето, бъбреците и белите дробове. Била е на прага на смъртта, но вече се възстановява и продължава да сваля килограми.

Иман е родена с наднормено тегло, тежала е близо 11 килограма като новородено. При първия преглед лекарите установяват, че страда от елефантазис /слонска болест/.

При тази диагноза болните страдат също от сънна апнея, хипотиреоидизъм, диабет, хипертония, бъбречни заболявания и хипертония в резултат на затлъстяването, предава Дейли мейл.

До 11-годишна възраст тя е тежала толкова, че не е успявала да ходи на крака заради килограмите, а е пълзяла на колене, за да стигне от едно място до друго.

В тинейджърска възраст напълно губи силата си да се движи и лежи само на легло /виж галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати