Перфектното селфи – ето как да го постигнете

Селфи

Тайната за перфектното селфи е разкрита. Разберете само тук как стават най-фотогеничните снимки.

Ким Кардашиян без съмнение може да бъде определена като кралицата на селфито. Снимките ѝ красноречиво доказват, че е най-добре да снимате лицето си откъм левия профил.

Същия съвет дава и д-р Анука Линдел от Мелбърн. Специалистът по невропсихология анализирала последните 10 автопортрета на 200 жени и мъже, които да ги качили в Инстаграм с хаштаг #selfie.

Оказва се, че в 41% от разгледаните селфита се дава преимущество на лявата страна на лицето. 31.5 % от хората снимат десния си ракурс, а едва 19.5 – фронтално. Резултатите от изследването са публикувани в списание Frontieres in Psychology.

Селфита

Фотографи са се включили, за да разяснят как всъщност трябва да насочим камерата, за да получим максимално най-добрата снимка. Най-добри резултати се получавали при 3/4 или 2/3 завъртане на обектива от лявата страна.

Това най-добре подчертава изразително скулите на лицето. Също така е особено важно да разположите телефона хоризонтално. А ако е възможно да използвате задната камера - още по-добре.

Предната по принцип е предназначена за видеоразговори и по правило прави снимки с по-лошо качесто. Обработете по свое усмотрение и - готово.

След като се щракнете така, вече разполагате с перфектното селфи, което може да пуснете във всички социални мрежи и да се молите за колкото се може повече лайкове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати