Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Има само 3 типа любов, които всеки човек трябва да преживее

Има само 3 типа любов, които всеки човек трябва да преживее

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
2 от 3 Снимки

2. Драматичната любов


След като човек преживее младата си любов и се раздели с идеята, че любовните взаимоотношения са приказни и чудесни, става малко по-зрял. Но повечето хора тогава се впускат в драматична връзка.

Всеки е имал човек до себе си, който се е опитвал да го манипулира, ревнувал го е до безумие и наранявал. Тогава преживяваме най-големите си разочарования в любовта, но всичко това ни помага да осъзнаем по-добре желанията си и да държим повече на себе си.

Думата любов може да обхване цял спектър от чувства, които психологията разделя условни на три етапа. Независимо дали ще ги преживеете с един човек или с различни, всеки трябва да мине през тях и да ги осъзнае.

Макар и някои хора да казват, че им е нужно време, за да се влюбят истински, според науката тези силни чувства и страсти се разпалват още в първия момент срещнем ли човек, който ни привлича.

Психолозите казват, че човек може да се включва по три различни начина, като всеки от тях е нужен за преживяване опит. Тези фази ни позволяват не само по-добре да опознаем любовта, но и самите себе си.

Разгледайте галерията ни и прочетете повече за типовете любов. Ще се изненадате, че силното чувство за привързаност не винаги е свързано с червени рози и шоколадови бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати