Истината за целулита! Има начин да го преборим – вижте само тук

Целулит

Целулитът е състояние, което засяга в по-голямата си частност представителките на нежния пол. Всяка втора жена се е сблъсквала с проблема, който на пръв поглед изглежда нерешим.

Истината е, че това патологично по рода си кожно състояние все още не е добре изучено. Тъй като целулитът не е сериозно заболяване и не води до сериозни здравословни проблеми, реално няма причина за по-сериозни изследвания в областта. Което е един истински парадокс предвид факта, че засяга толкова осезаема част от човечеството.

Целулитът е заболяване на мастната тъкан и е следствие на небалансираното хранене и липсата на физическа активност – това е най-често срещаното обяснение за неприятното състояние. Това обаче е само върхът на айсберга. Заболяването засяга цялостното здравословно състояние на човек, и то не само по кръвоносната и лимфната система.

Токсините са сред нещата, които биват обвинявани за всяка нередност в тялото. Трудно обаче могат да се открият токсични агенти, които да са причинители на целулита. Самото наличие на липодистрофия предполага, че при целулит нещо не е наред с мастната тъкан. Теориите и вариантите за лечение са много. За съжаление обаче никой от тях не печели битката в дългосрочен план.

Целулитът в пълния му блясък се забелязва само при жените. При мъжете той е следствие на хормонален дисбаланс или наднормено тегло, но отново не е в толкова сериозни степени. В някои случаи състоянието е наследствено. Интересен факт е, че при азиатките не се наблюдава целулит.

Перфектно тяло

Състоянието засяга няколко основни зони - дупе, бедра, кракът над коляното. Псевдо-целулитни прояви се наблюдават и в други части на тялото в по-зряла възраст.

Последните изследвания доказват, че целулитът е хормонално заболяване. То се провокира от естрогена и подпомогнато от ензима колагеназа. И въпреки че е третируемо състояние, за момента не напълно лечимо. За щастие все повече козметични компании са се заели с изучаването му и обещават някой ден да намерят начин да заличат грозните следи от целулита завинаги.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари