Красавица с Даун стана Мис Минесота

1 от 6 Снимки
Микалия Холмгрен
Снимка: St. Croix Valley Magazine
Микалия Холмгрен

Момиче със синдрома на Даун на конкурса за красота стана първа на конкурса за красота Мис Минесота. 22-годишната Микалия спечели уважението на всички.

Микалия Холмгрен влезе в историята на конкурса за красота Мис Минесота. Тя е първият участник със синдром на Даун.

Смелото момиче вече спечели конкурса за красота сред хората с увреждания в щата. Днес тя е подала заявка за участие и в официалния конкурс на щата.

Изпълнителният директор на конкурса Дениз Уолъс е убеден, че Микалия е перфектното попълнение сред претендентките. Освен че е невероятно красива, тя е въплъщение на това, което организаторите на Мис Минесота търсят в участничките, а именно - увереност в собствената си красота.

От известно време насам конкурсът Мис Минесота се е превърнал в убежище за различните. През изминалата година в него за пръв път участва претендентка с джихаб и буркини. А днес Микалия е и първата със синдрома на Даун.

Това не е първият случай на момиче със синдром на Даун, което пробива в модните среди. Идол на Микалия е 20-годишната австралийка Медлин Стюарт. Въпреки че се ражда с болестта, още от малка тя мечтае да стане модел. Заради болестта има проблем с килограмите, но упорито успява да свали цели 20 от тях.

Майка ѝ е единствената, която я подкрепя. Виждайки нейната упоритост, тя започва да я снима и качва снимките в социалните мрежи. Страницата ѝ набира популярност и днес Медлин вече има договори със спортна компания за дрехи. Тя е нейно рекламно лице, но мечтае това да не е единственият ѝ ангажимент. Мечтата на Медлин се сбъдна преди няколко месеца, когато бе поканена да вземе участие в седмицата на модата.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари