Тази жена е на 37 години, а има 38 деца

Мириам Набатанзи и децата
Снимка: Daily Monitor

Мириам Набатанзи от Уганда често е наричана от съселяни си майката, която ражда по четири, защото е на 37 години, а е дала живот на 38 деца. Дали обаче бащата е един и същ е спорно.

Най-голямото дете на Мириам е на 23 години, а най-малкото е на 5 месеца. Цялото семейство живее в малко село в Уганда, а най-близкият им голям град е Кимбала, който се намира на 50 километра.

Мириам ражда първата двойка близнаци, когато в само на 13 години. Тогава е омъжена за 25 години по-възрастен от нея мъж. Оттогава до сега тя не си спомня период, през който да не е била бременна.

Освен близнаци тя е дала живот на тризнаци и четиризнаци, като всяко едно от ражданията ѝ е било естествено. След шестото ѝ раждане децата вече са били 18.

Тогава Мириам решава да потърси лекарска помощ и са спре с бременностите, но лекарите ѝ съобщили, че има генетична предразположеност да произвежда много яйцеклетки и ако този процес се прекъсне, има голяма заплаха за живота ѝ.

Гинеколозите ѝ предложили да използва обичайните предпазни средства, за да се предпази от нежелана бременност. Въпреки че в началото поела противозачатъчните си по план, след време се отказала, защото твърди, че ѝ ставало зле.

Мириам Набатанзи
Снимка: Daily Monitor

На 25 години тя си прави нови тестове, които показват, че положението не се е променило и тялото ѝ все още произвежда свръхмного яйцеклетки при един цикъл.

Тя продължавала да ражда деца, а това все по-сериозно се отразявало семейното препитание. Мириам напуска първия си съпруг, защото я биел, но очевидно не е останала сама в леглото, защото и след раздялата продължила да ражда деца.

За да се нахранят през деня, на многодетното семейство са необходими 10 килограма брашно и 4 килограма захар. Парите идват от продажбата на билки, а когато в селото има сватба майката на 38 деца се заема с разкрасяването на булката за допълнителни доходи.

След последното ѝ раждане майката-рекордьор поискала от лекарите да отстранят матката ѝ въпреки рисковете, които крие такава операция за здравето ѝ, защото е категорична, че няма да понесе раждане номер 39.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати