Няма да повярвате! Вижте основната причина да губите приятели във Фейсбук!

Фейсбук

Ако случайно откриете, че сте загубили някои от приятелите си във Фейсбук след края на поредните избори, най-вероятно това се дължи на различните политически възгледи, които споделяте.

Това е съвсем естествено, разбира се, и една от честите причини за загуба на приятели в социалната мрежа. Поне това показва ново изследване на Централноевропейския институт по психология, базиран в Словакия. Авторите му търсели кои са най-честите причини хората да се разприятеляват в най-популярната социална мрежа. Проучването обхванало 2500 човека.

Голямата част от участниците, или 28%, са заявили, че са премахнали приятелите си заради различни политически възгледи. Следващите четири причини с най-много последователи са главно лични, като почти една четвърт - 24%, са отстранили контакт, защото са се скарали, 16% са отстранили бивш партньор. Около 10% са отстранили човек, за когото са установили, че не го познават, въпреки че фигурира в листата им с приятели.

Преди няколко години Фейсбук даде възможност да скриете постовете на познатите си. Така макар и да не сте изтрили някого от листата си, вие не виждате абсолютно нищо, което той публикува, а той не вижда нищо от нещата, които споделяте в социалната медия.

Оказва се, че услугата е станала изключително популярна. Словашките експерти установили, че близо 90% от участниците използват възможността неформално да изтрият приятели от листата си. Още по-невероятни са причините за това. Изследването показало, че 70% от участниците крият публикациите на свои познати, които са били на почивка през лятото и редовно публикуват щастливи снимки от плажа.

Плаж

Около 21% пък криели постовете на познатите си, които имали щастливо семейство и редовно споделяли снимки от семейни излети или пътувания. Около 19% криели постовете на хора, които постоянно споделяли дадени каузи, като най-голямо раздразнение будели снимки на животни в нужда.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати