ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Гримът издава характера

Гримът издава характера

Нина НордНина Норд
Джедай
2k349
Гримиране

Различните видове грим или дори отсъствието му могат да кажат много за характера на жената, която го ползва, твърдят канадски психолози.

Дамите, които не се гримират изобщо, без да има за това друга причина, освен нежеланието за грим, страдат от занижена самооценка.

Те не са любителки на чисто женските аксесоари и много малко се грижат за външния си вид. Много често причина за това е мързелът, липса на време и примерът на майката на жената.

Това може да е и признак на скрит феминизъм. Най-важното в живота на такива жени е кариерата, всичко останало е след нея. От червило и руж се отказват също така егоцентричките, които смятат че са достатъчно красиви и без грим.

Червило

Едва забележимият лек грим нанасят на лицето си най-вече дамите, които смятат, че са длъжни да се гримират. Не че им се иска. Затова те се задоволяват с малко – блясък за устни и спирала.

Това са жени, които постигат всичко най-вече с интелекта си, а не с визия. Те нямат нищо против понякога да излъжат дори най-близките си в името на постигането на някаква цел.

Твърде яркият грим прикрива недостатъци на външността или проблеми в личния живот. Ако се вярва на психолозите, дамите, които предпочитат твърде ярките цветове в грима, често изпитват вътрешно безпокойство и са склонни към резки смени на настроението.

Често такива жени искат да ангажират вниманието на всички, дори и на непознатите, с личните си проблеми. Грим, който отнема над час – негови поклоннички са самовлюбените личности, които не са в състояние да откъснат поглед от собственото си отражение. Те обаче са перфекционистки във всичко.

Вгледайте се в грима на жената срещу вас – ако акцентът е най-вече върху очите, това е жена, която е внимателна и наблюдава детайлите. Такава дама ще разбере какъв човек сте, а в същото време крие собствените си чувства и емоции.

Жените, които открояват устните си, са сантиментални, чувствителни и лесно общуват с всякакъв тип хора. Сред тях има много кокетки, както и любителки на разговори, посветени само и единствено на самите тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Т.
Т.
09.10.2013 15:11
Аз обичам да се гримирам, но понякога толкова много бързам сутрин, че не ми остава време. Харесвам ми да се гримирам, защото ми доставя удоволствие. Това е начин, с който мога да подчертая облеклото или просто да си поиграя с цветовете. Но това не означава, че не се харесвам без грим.

Според мен грима е въпрос на избор и предпочитание. Важно е жената да се харесва такава каквато е и да си има самочувствие.
5
0
Пенелопа
Пенелопа
31.07.2013 19:25
Всяка жена и ДЛЪЖНА да се харесва и да изглежда добре! Добре поставеният, лек грим с акцент върху "силните" черти на лицето, винаги стои по добре от версията "измита чиния" в ежедневието!!! С това жената не е нито по-малко истинска, нито заблуждава околните...с това става просто повече ЖЕНА и демонстрира своята женственост! Лекият грим, добре оформените нокти на ръцете, подредената коса и стилната дреха, добрата фигура отправят едно единствено послание : харесвам се, поддържам се, държа на себе си и имам контрол върху живота си! Боря се за себе си и нещата, които желая. Имам висока самооценка за собствената си личност! Винаги съм смятала, а и житейският ми опит са потвърдили, че жените, които държат на реда във външния си вид, реда в дома си, реда в колата си, реда в чантата си дори, са по-успешни и щастливи в емоционалния, професионалния, социалния и личния си живот! Успех на всички момичета!
3
1
Иметоми
Иметоми
31.07.2013 18:29
Смятам, че дамите без грим приемат факта, че изглеждат така достатъчно добре и не ги е страх от възрастта им.Ако това е занижена самооценка, представям си каква е тя на дамите, използващи грим.
6
1
Негримирана
Негримирана
30.06.2013 12:14
Като жена, която не се гримира мога да добавя още малко причини - предпочитам сутрин като се погледна в огледалото да мога да се понасям, както и да не заблуждавам околните за външния си вид.Нямам нужда от маска, защото искам да си остана истинска.
5
1