С тези 10 правила ще се радвате на щастлив и дълъг живот

1 от 10 Снимки

1. Не преяждайте


Колкото по-разумно се храните, толкова по-добре ще се чувства тялото ви и всяка една клетка в него. Строгите диети само ще изтощят допълнително вашия организъм и ще отнемат от енергията ви. Затова пък, ако се храните балансирано и приемате средно по 1500 калории на ден, ще се радвате на красива фигура, а също и усещане за ситост и лекота;

Казват, че човешкият живот може да е с продължителност до 120 години. Въпреки това малцина са тези, които в днешно време успяват дори само да приближат тази възраст. Данни на ООН от 2015 година сочат, че средната продължителност на живот при японците е около 83 години, а в Китай – 75 години.

В САЩ тя възлиза на 78 години, а във Великобритания е около 80 годни. У нас цифрите също не са особено обнадеждаващи. Въпреки че средната продължителност на живот се увеличава и вече е към 74 години, все още сме сред страните, при които се наблюдава ранна смъртност.

Причина за нея е не само бедността, но също така стресът, обездвижването и неправилното хранене. Именно тези обезпокоителни данни карат международен екип от психолози, лекари и диетолози да разработи десет правила, които да направят съществуването ни по-спокойно, щастливо и продължително.

В галерията по-горе може да разберете кои са те и да се замислите какво трябва да промените в живота си. Ето правила за дълъг и щастлив живот, с които да преобразите ежедневието си още днес.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати