Как е изглеждала Норма, преди да стане Мерилин Монро

Мерилин Монро

Мерилин Монро безспорно е сред най-емблематичните жени в историята. С русите си букли, червеното червило и пищните си форми тя е успяла да се превърне в пример за подражание на много поколения дами. Едва ли има човек, който може да не я разпознае на снимки, направени в пика на нейната слава. Малцина са наясно обаче с драматичния живот на звездата преди да стане известна, както и с визията и тогава.

Мерилин Монро се ражда през 1926 година и получава името Норма Джийн Мортенсън и малко след появата си на бял свят започва да се сблъсква с трудностите на живота. Още в ранна възраст тя обикаля приемни домове, тъй като майка ѝ Гладис не може да поеме грижите за нея, и става жертва на физически и сексуален тормоз. До 1934 година Норма контактува с родителката си макар и бегло, но в последствие психичното състояние на Гладис се влошава и двете почти прекъсват връзката си.

Норма сключва брак едва шестнадесетгодишна, но и това не ѝ помага да намери спокойствие и щастие. През 1944 година обаче животът ѝ коренно се променя. По това време младата жена е работничка във военен завод и там среща фотограф от американската армия, който спомага за началото на нейната звездна кариера.

След като първите професионални фотографии на Норма набират популярност, тя получава предложения за работа от водещи филмови компании и се превръща в истинска холивудска звезда. За жалост, и това не я кара да се почувства истински щастлива и след куп драматични събития слага край на живота си само на 36 години.

В галерията по-горе ще видите снимки на Мерилин Монро от нейните ранни години, през които едва ли е подозирала в каква посока ще се развие животът ѝ. Вижте колко по-различно е изглеждала тогава.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати