Пухкава японка разби стереотипите за красота

1 от 4 Снимки
Наоми Уатанабе
Снимка: instagram
Наоми Уатанабе

Пухкавата японска звезда Наоми Уатанабе разби всички стереотипите за красота в Япония. 29-годишната дама заема повече от едно място в източния шоубизнес.

Наоми е японката, която дръзва да е пухкава в страната на фините. Уатанабе определено може да се определи като едно огромно явление в Япония. Освен 6 милиона последователи в Инстаграм, тя има и доста излишни килограми.

Дамата, която ви представяме днес, тежи 100 килограма. Това се равнява на почти два пъти колкото средностатистическата японка на нейните 29 години. Наоми не само се е примирила със състоянието си, но и го използва като свое оръжие.

Днес тя има собствена модна линия и е чест гост на тв предавания. Дебеланката се появява на стотици корици на списания, а миналата година японската железопътна компания дори пусна влак, наречен: Влак Наоми.

Пухкавата японска звезда смята тялото си за идеално /виж галерията/. То е голямо, но мускулесто, като на сумо боец – така се определя самата Наоми. Тя обаче има проблем. Тъй като в страната мнозинството е от слаби жени, магазините просто не зареждат дрехи с номера над М.

Уатанабе обаче предизвиква японците. Тя иска да им покаже, че е възможно жена да се чувства уверена и щастлива, дори и да не е тънка и фина.

Уатанабе е наясно, че в страната ѝ няма много едри жени. Тя обаче е убедена, че модата не трябва се опитва да пречи на по-едрите жени да се чувстват секси. В Япония едрите жени са малцинство. Едва 3% от жените в страната са с наднормено тегло според данните на СЗО. Страната винаги се сравнява с Америка, където процентът е 34.9%.

В настоящия момент в Япония има закон, който определя максималния размер на талията за служители над 40 години - 85 сантиметра за мъже и 90 сантиметра за жени. Това налага на по-пищните да се подложат на диета, ако искат да запазят работата си или да бъдат наети.

Япония може и да се живее здравословно, но все по-често ситуацията отива в другата крайност. 22% от момичетата между 20 и 30 години са опасно слаби. Те страдат от тегло под нормата и недохранване. Поради това пищната звезда е подела кауза. Тя не държи всички да са като нея. Дори напротив – тя е против ударното трупане на килограми. Уатанабе обаче подкрепя движението за обичане на тялото си. И го прави по един особено хумористичен начин в постовете си.

Самата Наоми обича да казва, че спортният ѝ режим включва лежане по гръб и ядене на ориз с къри, докато прави упражнение за крака. Запитана кой трябва да я изиграе във филм пък, тя е категорична - Арнолд Шварценегер или може би Джон Траволта, защото те могат да пеят и да танцуват.

Килограмите не пречат на славата на японката. Именно те са тези, които я правят известна. Тя е една от споменатите в класацията на японското издание на списание Vogue за Жена на годината през 2016 г. Днес вече има зад гърба си няколко турнета, свързани с професията ѝ на комик. Основното, което я движи напред, е амбицията винаги да постига целите си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати