Искате щастлива връзка? Гледайте снимки с пухкави животинчета!

Искате щастлива връзка? Гледайте снимки с пухкави животинчета!

Гледаните на фотографии с мили животинчета като бебета тигри, котенца, кученца и зайчета може не само да подобри настроението ви, но и да окаже благоприятен ефект на връзката ви. До това заключение стигнаха учени, провели любопитно изследване с 144 омъжени дами.

За целите на експеримента жените били разделени на две групи. Участничките в първата група трябвало да гледат снимки на своя благоверен, съпроводени с фотографии на различни очарователни животни.

Това те трябвало да го правят един път на три дни, при това цели шест седмици. След изтичане на времето учените помолили дамите да дадат оценка на своите любовни отношения.

При втората група експериментът протекъл по същия начин, но с малката разлика, че дамите не виждали изображения на животинчета сред фотографиите на своята половинка, а само неутрални снимки, които не предизвикват положителни чувства в тях.

Искате щастлива връзка? Гледайте снимки с пухкави животинчета!

След края на изследването, учените оповестили и разликите при резултатите от двете групи. Оказало се, че жените, които гледат образа на партньора си наред с четириноги бебенца, определят взаимоотношенията си като много по-удовлетворяващи и като цяло имат по-положителна настройка към своя партньор от другите дами.

Между другото, това не е първото изследване, разкриващо положителното въздействие на снимките с рошави мъници.

По-старо проучване доказа, че зяпането на симпатични котенца и всякакви други пухкави създания с невинен лик в работно време, подобрява работоспособността на служителите и намалява стреса им. Така че това е още една основателна причина по-често да се любуваме на картинки с животни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати