ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Интересни факти за тестовете за бременност

Интересни факти за тестовете за бременност

Тест за бременност

Тестът за бременност е нещо наложително в даден момент от живота на всяка жена, решила да дари живот. Много дами нямат търпение да видят двете черти, докато за други това е най-големият ужас, който може да ги застигне в определен момент от живота им. Независимо от това какво искате да покаже теста, има няколко основни неща, които трябва да знаете, преди да прибегнете към използването му.

Ситуацията, в която се намирате преди използването на теста, е доста специфична. Независимо от характера ѝ, вижте кои са нещата, с които трябва да сте наясно.

Първият тест

Първият уринарен тест за бременност в света е от 1350 пр.н.е. Той е изработен в Древен Египет. За да се разбере дали жената е бременна, тя пишкала върху семена ечемик и пшеница. Ако след няколко дни тези на ечемика покълнат, то значи е бременна с момче. Ако пък покълнат тези на пшеницата, чака момиче. За щастие днес има много по-бързи методи да разберете тази така важна новина.

Механизъм на работа

Всички тестове до един измерват хормона, който се произвежда от клетките, изграждащи плацентата, известен като човешки хормон гонадотропин (ЧХГ). Разликата при различните тестове е в това по какъв начин се появява резултатът. Най-рано. Най-рано хормонът ЧХГ може да бъде засечен 6 дни след като ембрионът е бил имплантиран в матката.

Време за тестване

Бременност

Най-доброто време е след като не сте пишкали поне 4 часа. Тогава има най-голяма концентрация на хормона ЧХГ. Това е и причината да е препоръчително тестовете да се правят сутрин.

Правилно съхранение

Не дръжте теста на топло място, защото губи своята чувствителност до 30 минути. Същият е и периодът за употреба след изваждане от опаковката.

Фалшиви отрицателни резултати

Ако правите теста твърде рано, дори в рамките само на седем дена от овулацията, може да получите фалшив отрицателен резултат. 9 от 15 жени получават неточен резултат до 7-8-та седмица на бременността.

Фалшив положителен резултат

Това се случва изключително рядко, но е възможно. Ако тестът е положителен и не сте бременна, то това може да е индикация за определено заболяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати