ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Най-странните масажи в света

Най-странните масажи в света

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k464
Масажи

Масажът на лицето и тялото – любимият ни начин за разпускане. Някои от видовете масаж в света обаче са изключително екстремни и дори могат да изглеждат екстремни.

Някои от сеансите водят своето начало от дълбока древност. Те са неразделна част от съответната култура. Масажите променят енергийните потоци в тялото на човека и му помагат да релаксира по несравним начин.

Използването на най-различни и често доста странни средства за постигането на бленуването отпускане може да изглежда странно, а в някои случаи и застрашаващо живота. Въпреки това никой от методите не предполага наранявания, поне доколкото е известно.

Масаж със сатъри, змии или кактуси - това са най-странните начини за масаж по света. Представяме ви най-нестандартните начини за масаж, които се практикуват в най-различни краища по света.

Масаж с шамари

Шамарите могат да имат и терапевтичен ефект. Екстравагантна технология за масаж подмладява, премахва бръчките и изглажда кожата. Методът е открит преди 100 години и има само няколко души в цял свят, които владеят изкуството на шамаросването.

Масаж с пламъци

Този вид масаж е особено популярен през зимата в Китай. Той предпазва от настинка, грип, а и помага за отслабване.

Масаж със слон

Има специално обучени слонове-масажори, които ще бъдат нежни към вас. Тежкият звяр ще премахне напрежението в областта на кръста така, както никой човек не може.

Масаж с охлюв

Масаж с охлюв

Лепкавите охлюви ще премахнат бръчките и ще регенерират кожата на лицето ви. Белезите остават в миналото, стига да нямате нищо против охлювите да се разходят по вас.

Масаж със змии

За този масаж лягате върху бамбукови пръчки, а върху вас се поставят четири гигантски питона с общо тегло 250 кг. Предполага се, че движенията на змиите имат терапевтичен и успокояващ ефект. За да не огладнеят и да не изядат клиента, преди масажа змиите похапват по 10 пилета.

Масаж с кактуси

Масаж с кактус

Срещу скромната сума от 250 долара вие получавате уникален хидратиращ масаж с кактуси. Цветовете на пустинното растение се смесват с текила. Полученото е уникален хидратант, който се втрива дълбоко в кожата.

Масаж с гъделичкане

Невинаги, когато ви гъделичкат, ви е приятно. Има обаче специални техники на гъделичкане, които ви помага да се освободите от стреса. С помощта на нежно перо масажистът ви помага да се отпуснете с леко и приятно гъделичкане.

Масаж със сатър

Масаж със сатър

Този на пръв път откачен масаж включва истински сатъри. Той се заражда преди 2000 години в Китай и днес се предлага на всяка крачка в Тайван. За щастие използваният сатър не е остър. Масажът помага за освобождаване на блокираната енергия, подобрява кръвообращението и освобождава от токсините, а най-вероятни ви прави и много, много смели.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest