Доказано: Добрата форма на мъжа причинява здравословни проблеми на жената

трениращ мъж

Хранителните разстройства не са необичайни в съвременния свят и дори тяхната интензивност се покачва с всяка изминала година. Има много хипотези за появата им. Все още няма изяснена причина за неразположението. То би могло да произтича от много фактори, без дори да го осъзнаем.

Така например според ново проучване, направено от Държавния университет във Флорида, хранителното разстройство при жените може да се дължи на недоволство или комплекс за малоценност, породени от факта, че те смятат съпрузите си за по-привлекателни от тях.

Изследванията показват, че съпругите, които се подлагат на изтощителни и в много от случаите вредни диети, често са подтиквани да го направят, защото смятат, че техните съпрузи изглеждат по-добре от тях и са в по-добра форма.

Изводът показва, че рискът от развитие на по-екстремни поведения при загуба на тегло е свързан с други форми на психическо разстройство като депресия, безпокойство, злоупотреба с наркотици и неудовлетвореност от живота. Учените, направили изследването, също така смятат, че мъжете рядко са мотивирани да направят същото, когато са на мнение, че техните съпруги са по-привлекателни от тях.

Според водещата на изследването – Таня Рейнолдс, ако се разбере с точност как връзките на жените им влияят върху решението за подлагане на диета, както и социалните предпоставки за развиване на нездравословно поведение при хранене, тогава ще може по-лесно и качествено да им се помогне при нужда.

тъжна жена

Един от начините да помогнем на тези жени е партньорите им да бъдат съпричастни. Да им напомнят, че са красиви и обичани, без значение от килограмите им или формата на тялото, обяснява Рейнолдс.

Изследователите смятат, че откриването на факторите, причиняващи хранително разстройство, може да помогна за по-лесното му лечение и превенцията на опасното състояние.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати