Ето как да разпознаваме скучните хора

1 от 5 Снимки

Имат небалансирани разговори


Вместо да намерят баланс между говорене и слушане, скучните хора или взимат думата еднолично и не я пускат, или въобще не казват нищо. В психологията това поведение се нарича асиметрична комуникация.

Много хора са изпадали в ситуацията да нямат какво да си кажете с човека, седящ срещу им. Обикновено срещата протича така – кратък разговор и след това дълга неловка тишина, с плахи опити за започване на разговор, който не ви се получава.

В такива ситуации настъпва малко объркване. Мислите си дали нещата, които сте казали, не са безинтересни, или вие просто сте скучен? В никакъв случай не ставайте параноици. Всеки човек има способността да бъде интересен. Хубаво е обаче да имате някои неща наум, за да не изпадате в конфузни ситуации, като споменатата по-горе.

Какво прави един човек скучен? Истината е, че това могат да са много неща и фактори, като липса на умения за водене на разговор, липса на социален опит и разнообразие в личния живот, бедна обща култура и дори интонацията.

Точно по този причина ви представяме някои от основните характеристики на скучните хора, с горещата препоръка, ако разпознавате някоя от тях във вашето поведение, да се постараете да промените тази си черта.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари