Тежката истина! Ето на каква възраст намразваме работата си

преумора

Колкото по-възрастен е един човек, толкова по-силна е непоносимостта му към работата. Причината е, че се чувства нещастен и недооценен. Това, разбира се, не важи за всички.

Последното британско проучване относно удовлетворението, което ни носи работата показва, че то започва рязко да спада след 35-годишна възраст. Резултатите показват, че по-възрастните хора често са нещастни в службата.

35-годишната възраст вече може да се приема за новата средна възраст. След преполовяването ѝ удоволствието от свършената работа носи все по-малко и по-малко щастие.

Резултатите от анкетата недвусмислено показват, че с годините хората стават все по-нещастни на работното си място. А това със сигурност се отразява на качеството на живота им като цяло.

Уморена жена на работа

Анкетираните и недоволни от работата си са както следва: 17 процента от тези над 55 години, 16 процента във възрастовата група 35 до 54-годишните и 8 процента - от 18 до 32-годишните.

Най-ценени, над 60 процента от анкетираните, са хората до 35 години. След това индексът започва рязко да спада.

До 35 години като недооценени на работното място се определят 15 процента, при 25 процента от хората до 54 години и 29 процента от по-възрастните от 55 години. Индексът е почти двоен спрямо предишни подобни анкети. Интересното е, че този път не става въпрос толкова за паричното възнаграждение, колкото за това как се чувства самия човек на работното си място.

стрес

Стресът в наши дни присъства в работата на много повече хора отпреди. От него се оплакват 34 процента от хората над 35 години и 25 процента от по-младите. В същото време младите лесно се сприятеляват в службата – над 62 процента от тях завързват контакти с колегите си без проблем.

В групата от 35 до 54 години този процент рязко спада на критичните 14. По-възрастните хора много по-трудно се доверяват и намират за безсмислено да общуват с хора, които не споделят интересите им. За тяхно нещастие - в повечето случаи нямат избор.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати