ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Най-шокиращите майки за всички времена

Най-шокиращите майки за всички времена

Бременност

Най-многодетна, най-млада, най-възрастна – майките дават начало на живота и трябва да бъдат уважавани за това. Световната история познава много необичайни бременности. Ето кои са най-странните майки в световен мащаб:

1. Най-многодетната майка

Най-многодетната майка в света е рускиня от град Шуя. Тя е записана в рекордите на Гинес със своите 69 деца. Записана е като съпругата на Феодор Василев и ражда всичките си деца през 18-ти. Те са общо 69 от общо 27 бременности - наистина впечатляващо.

2. Най-много деца, родени наведнъж

Най-много родени наведнъж деца

Надя Сюлеман ражда 8 деца наведнъж. Всички те са от една бременност и са родени живи и здрави. Феноменът се случва през януари 2009 г. Сюлеман, която е безработна и необвързана, в онзи момент вече е многодетна майка, с 6 отрочета. Надя зачева 8-те си деца инвитро. Постъпката ѝ е осъдена от обществото. Тя е обвинена, че ражда децата си само, за да стане медийна звезда, тъй като е наясно, че няма как да ги издържи. Наскоро Надя засне първия си порнофилм, за който получи 1 милион долара. Тя оправда постъпката си с безпаричие.

3. Най-младата майка

Най-младата майка

Лина Медина ражда на 5 годишна възраст. Един ден родителите на перуанката я водят в болница, защото коремът ѝ нараства. Лина ражда на 5 години, 7 месеца и 21 дни с цезарево сечение в 7-ия месец в столицата на Перу – Лима.

4. Най-възрастната жена, раждаща за първи път

Най-възрастната майка

През ноември 2008 г. индийката Рахо Деви Лоън стана най-възрастната жена, раждаща първата си рожба на 70 години. Тя е забременяла ин витро. Няколко години след това тя се оплаква, че лекарите не са я предупредили за рисковете от толкова късна бременност. Днес тя е болна, на легло.

5. Най-възрастната майка на близнаци

Най-възрастната майка на близнаци

Тя също ражда на 70 години. Това е Омкари Панвар от Индия. Нейният 77-годишен съпруг и тя много искали още деца и платили за ин витро процедура, като продали всичките си животни и земята си. Те вложили всяка спестена стотинка в начинанието. До този момент щастливите родители се радвали на две дъщери и пет внуци. Влюбените индийци едва се изхранвали, но били убедени, че искат син. След осеменяването получават двама сина-близнаци. Панвар казва, че бременността е била трудна и болезнена.

6. Най-често използваната сурогатна майка

Сурогатна майка

За 13 години англичанката Карол Хорлок е родила 12 бебета. За периода 42 годишната жена има износени и тризнаци. Ежегодни родителите им ѝ изпращат снимка, за да вижда как растат. Предполага се, че Хорлок е получила за услугите си по около 25 000 долара за едно раждане, но тя упорито мълчи по въпроса. Парите обаче не са всичко - бащата на Карол не ѝ говори, защото не може да ѝ прости, че раздава внуците му.

7. Най-ниската майка

Най-дребната майка

Стейси Хард живее в Кентъки, САЩ, и е висока едва 70 см. Въпреки рискът за здравето ѝ, 35-годишната жена има три деца. По време на бременностите си тя не се движи, защото коремът ѝ става по-голям от нея. Съпругът на Стейси е висок 1.70 метра.

8. Майката с най-малкото бебе в света

Най-дребното бебе

Махаджабийн Шейк ражда детето си на 19 септември 2004 г. То тежи едва 244 г. Бебето се ражда в 25-тата седмица и е момиченце.

9. Най-голям интервал между ражданията

Майка

Елизабет Ан Батъл има две деца. Първото е Белинда, която е родена през 1956 година. Тогава майка ѝ е на 19 години. Джоузеф е роден през 1997 г., когато Елизабет е на 60 г. Така разликата между двете деца е точно 41 години и 185 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати