Най-после: Ето за коя част от мъжкото тяло си умират жените

Плочки на корема

Всеки има своите предпочитания, що се отнася до любов и чувства. Оказва се обаче, че жените се обединяват, когато става въпрос за любима част от мъжкото тяло.

Мъжете, които тренират гръдни мускули и бицепси, не печелят толкова точки пред дамите, отколкото тези с плочки на корема. Това е частта, за която жените просто се разтапят.

До тази интересна констатация са стигнали швейцарски учени. Те са установили, че перфектната коремна област на един мъж може да му спечели много фенки и последователки.

Изследването е дело на екип на Университетските болници в Женева. В него са участвали както мъже, така и жени. Всички те са накарани да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми от мъжки и женски пол. За всяка от тях те трябвало да дадат оценка за сексуална атрактивност на представителите на противоположния пол.

Мъжете, както се очаквало, се вглеждали предимно в гръдната област на дамите от снимките по бански. Жените обаче изненадали изследователите. Те масово се вторачвали в коремната област на господата в оскъдни дрехи.

Тестовете довели до извода, че за да привлекат представителките на нежния пол, мъжете трябва да изоставят тренировките на бицепсите и гръдните си мускули, или поне да ги намалят. В същото време е добре да наблягат особено на плочките на корема, за да са популярни сред представителките на нежния пол.

Тренировка за корем

За да установят коя е най-харесваната част от участниците в експеримента, учените са използвали съвременна технология за проследяване на погледа. Тя показва къде точно и за колко време се фиксира вниманието при разглеждането на снимките.

Освен зоните, върху които се фокусират двата пола, е установено и че масово погледите на участниците са се задържали за по-дълго време върху тялото. Лицето на хората на снимките получило по-малко внимание.

Тлъстини по корема

Коремната област при мъжа не за пръв път се оказва толкова атрактивна. При предишни проучвания бе установено, че тази зона е силен индикатор за нивата на тестостерон в индивида. Колкото повече тлъстини има в тази област, толкова по-малко е количеството на този хормон. Това, от своя страна, говори за занижено сексуално желание, което на подсъзнателно ниво не привлича дамите.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати