Ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Тази 90-годишна баба е най-възрастният пътешественик в света

Тази 90-годишна баба е най-възрастният пътешественик в света

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
Тази 90-годишна баба е най-възрастният пътешественик в света
Снимка: Instagram

90-годишната Лена Ерхова от сибирския град Красноярск е последната сензация в Инстаграм с 49 000 последователи в социалната мрежа. Нарича се Супер бабушка, защото е най-възрастният пътешественик в света.

Въпреки че не остава много от навършването ѝ на един век, баба Лена не се спира, а публикува снимки от Тайланд, Доминиканската република, Израел и остров Тенерифе.

Рускинята е решила да обикаля света на 89-годишния си рожден ден, а първата ѝ дестинация е била Виетнам. Тъй като не успява да документира сама пътешествията си по света, внукът ѝ помага, като създал и профил в Инстаграм.

Тя е истинско вдъхновение и пример за жените по цял свят. Гордея се с нея, споделя той.

Лена Ерхова е родена по времето на СССР и през целия си живот е била много пестелива. Щом се родили децата, започнала да отделя средствата си предимно за тях, а за пътувания почти не оставали пари.

Вътрешно обаче винаги е искала да види света извън родния си град. Затова когато почива съпругът ѝ, разпродава цялото си имущество и заминава за Виентнам.

Пътуването ѝ става суперпопулярно в Инстраграм, a с даренията на нейните последвали успява да посети още Полша, Турция, Израел, Чехия, Германия. Следващия си рожден ден мечтае да празнува на яхта в Карибско море.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати