В името на една майка: Помогнете на Диана да се пребори за живота си!

Диана Христова
Снимка: bTV

Колко струва животът на една млада българска майка? Отговорът е 40 000 евро. Толкова струва лечението на младата майка на две деца Диана Христова, която страда от рядък злокачествен тумор на глезена.

Диана е диагностицирана с хемангиосарком - изключително рядък вид рак на кръвоносните съдове през юни 2017 година, едва няколко месеца след като е дарила живот на второто си дете.

След тежката диагноза идва и трудната част - обикаляне по болниците и търсене на специалисти, които да помогнат на Диана да се пребори с коварното заболяване.

Надеждите на младата майка обаче са попарени, след като българските лекари ѝ казват, че тя е единственият такъв случай у нас и те могат да предложат само ампутация на засегнатия крак, без никакво допълнително или последващо лечение.

Диана Христова
Снимка: bTV

По съвет на медици обаче Диана търси помощ в чужбина.

В Турция младата майка е подложена на обстойни изследвания на цялото тяло - нещо, което в България не е направено в нито една от болниците, които е посетила.

Тогава идва и вторият удар за младата майка - изследванията показват, че ракът е не само в глезена, но е пуснал разсейки и в корема ѝ.

Специалистите от турската клиника обаче дават надежди за лечението на Диана и предлагат едновременно ампутация на засегнатия крак и коремна операция за отстраняване на разсейките в корема.

Цената на операцията е 40 000 евро - сума, която е непосилна за майката на 11-месечния Валентин и 6-годишната Симона.

Диана Христова
Снимка: bTV

Затова семейството започва фейсбук кампания за набиране на средствата на страницата В помощ на една майка.

Не очаквах, че съществуват толкова добри хора, които наистина имат желание да помогнат, споделя съкрушената майка, чието единствено желание е да успее да се пребори с коварната болест и да види как растат децата ѝ.

Ако и вие искате да помогнете на Диана да спечели тази тежка битка, можете да дарите средства за лечението ѝ по нейната сметка. Номерът е:

IBAN: BG10 RZBB 9155 1008 5630 18 BGN
BIC: RZBBBGSF
Титуляр по сметката: Диана Иванова Христова

Информация за Диана, за резултатите от изследвания и за събраните средства можете да намерите на създадената за целта фейсбук страница - В помощ на една майка!

Благодарим на всички за оказаното съдействие, редакцията ни вече направи своето дарение! В крайна сметка трябва да бъдем първо човеци!

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Зорица
Зорица
06.10.2017 09:26
Нека всеки да помогне кой с каквото може - в крайна сметка тук става въпрос само за пари - а те решават куп съдби.
Няма дата на статията, имаме ли време?
7
0
Admin
Admin
09.10.2017 21:30
Статията е актуална. Към повече от половината необходими средства са вече събрани, но още трябва да се съберат и то бързо, защото няма време - болките са непоносими трябва спешно да се ходи към турция. Затова който може, да помага с каквото може!
0
0