Ежедневните източници на стрес, които ви разболяват бавно и сигурно

Стресирана жена

Много проучвания са показали, че повечето заболявания са резултат на стрес, а в живота ни има доста източници на напрежение, които редовно се пренебрегват. Какви са ситуациите, които не бива да толерираме, разкрива писателката Лоли Даскъл.

Макар че повечето хора ги преживяват всекидневно, малцина предприемат нещо, за да променят положението.

Не бива обаче да се пренебрегва борбата със стреса, защото той ни вреди и рано или късно ще забележим признаците за това.

Разгледайте кои са ежедневните източници на стрес, които вредят на емоционалното и на физическото ни здраве.

Страх на работното място

1. Толерирате токсичните хора около себе си

Разбира се, че не може да очакваме абсолютно всеки човек да ни харесва, но ако с тази мисъл допускате до себе си хора, които имат негативно влияние над вас, ще страдате от силен стрес. Подберете внимателно тези, с които общувате, като се постараете да се обградите предимно с хора, които ви обичат, подкрепят и приемат, вместо такива, които непрекъснато сочат недостатъците ви.

2. Все още живеете в миналото

Докато живеете няколко години назад и отказвате да обърнете страницата, ще ви преследва силно чувство на неудовлетворение. Причината е, че колкото и да ви се иска, не може да върнете времето, така че хората от миналото да ви видят в нова светлина или да поправите някои грешки. Затова се примирете, че каквото е било, няма да се върне и продължете напред.

Страх и Стрес

3. Подценявате себе си и уменията си

Ежедневен стрес ни причинява и непрекъснатото омаловажаване на личните умения и постижения. Ако винаги очаквате по-малко, отколкото заслужавате и поставяте личните си нужди на последно място, няма да сте щастливи. Не бива да забравяте личните си мечти и да се гордеете с всеки успех, колкото и малък да е той.

4. Стараете се да сте съвършени и експерти по всичко

Стремежът винаги да сте перфектни във всичко, което правите, ще ви носи силен стрес. Причината е, че това никога няма да се случи. Не винаги ще сте абсолютно изряден и удовлетворил изискванията на всички хора около себе си, защото всеки човек греши. Освен това не може да бъдете експерти по всичко – имате си силни страни, както и сфери, в които сте пълен невежа.

5. Водите се от страховете си

Всеки човек има нужда от промени и напредък, но ако позволявате на страховете си да имат последната дума при вашите действия, ще живеете във вечно напрежение. Промените вървят с неяснота и риск, но винаги е по-добре да направиш крачка напред в неизвестното, вместо до края на живота си да живееш по един и същ начин.

Завист и Стрес

6. Завиждате

Завистта, от една страна е положителна емоция, защото ви позволява да разберете какво наистина искате от живота. Но ако само завиждате, а не правите нещо, за да постигнете целите си, ще бъдете вечно недоволни. Обсъждането на чуждия живот е класически метод за бягство от реалността. Като фокусираме вниманието върху слабостите на другите, е по-лесно да избегнем темите за нашите недостатъци и липсата на собствени постижения.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати