Помните ли бебето Малечка, на което не даваха шансове за живот? Вижте как изглежда

1 от 3 Снимки

Момиченцето Кенади Бромли се ражда в Онтарио, Канада, преди 12 години. Тя има много рядко заболяване, от което страдат едва стотина души по света. Кенади е толкова малка, че всички започват да я наричат Малечка-Палечка.

Заболяването на Кенади води до забавено психическо развитие. Детето е обречено на куп здравословни проблеми, които водят до често боледуване.

След раждането на Малечка-Палечка, семейството ѝ чува най-страшното нещо за един родител. Лекарите не дават шансове Кенади да живее повече от няколко дни.

Малечка-палечка обаче изумява всички. Тя се оказва истински боец и днес, 12 години по-късно, момиченцето се радва на живота заедно с връстниците си.

В момента Кенади е на 12 години. Въпреки това тя е много по-ниска от връстниците си. Теглото ѝ е колкото на двегодишно дете. Въпреки това тя ходи на училище, играе и се забавлява точно като всички дванадесетгодишни деца. Нито тя, нито околните се притесняват от вида ѝ.

Семейството на Малечка-Палечка никога не е спирало да я подкрепя пред лицето на всяка трудност. Родителите ѝ са готови да посрещнат всички предизвикателства, пред които ще ги изправи болестта ѝ. Може би това е най-големият стимул, който е съхранил живота на Малечка толкова много години след фаталната диагноза.

Историята на Кенади вдъхновява хора със здравословни проблеми в цял свят. Малечка-Палечка е доказателството колко голям може да е човешкият дух, макар затворен в миниатюрно телце.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати