Ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Помните ли бебето Малечка, на което не даваха шансове за живот? Вижте как изглежда

Помните ли бебето Малечка, на което не даваха шансове за живот? Вижте как изглежда

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254

Момиченцето Кенади Бромли се ражда в Онтарио, Канада, преди 12 години. Тя има много рядко заболяване, от което страдат едва стотина души по света. Кенади е толкова малка, че всички започват да я наричат Малечка-Палечка.

Заболяването на Кенади води до забавено психическо развитие. Детето е обречено на куп здравословни проблеми, които водят до често боледуване.

След раждането на Малечка-Палечка, семейството ѝ чува най-страшното нещо за един родител. Лекарите не дават шансове Кенади да живее повече от няколко дни.

Малечка-палечка обаче изумява всички. Тя се оказва истински боец и днес, 12 години по-късно, момиченцето се радва на живота заедно с връстниците си.

В момента Кенади е на 12 години. Въпреки това тя е много по-ниска от връстниците си. Теглото ѝ е колкото на двегодишно дете. Въпреки това тя ходи на училище, играе и се забавлява точно като всички дванадесетгодишни деца. Нито тя, нито околните се притесняват от вида ѝ.

Семейството на Малечка-Палечка никога не е спирало да я подкрепя пред лицето на всяка трудност. Родителите ѝ са готови да посрещнат всички предизвикателства, пред които ще ги изправи болестта ѝ. Може би това е най-големият стимул, който е съхранил живота на Малечка толкова много години след фаталната диагноза.

Историята на Кенади вдъхновява хора със здравословни проблеми в цял свят. Малечка-Палечка е доказателството колко голям може да е човешкият дух, макар затворен в миниатюрно телце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати